В якості корисних жирів, які так необхідні огранізму після 45 років, дослідники з університету Барселони виділили оливкове або будь-яке інше рослинне масло холодного віджиму.

Трохи раніше кардіологи з США відзначили, що при вживанні рослинних масел спостерігається більш низький ризик передчасної смерті від різних причин, ішет "Голос".

Старший науковий співробітник відділу харчування Гарвардської школи громадської охорони здоров'я і керівник дослідження Марта Гуаш-Ферре, посилаючись на останні дослідження, говорить також про користь рослинного і оливкового масел для людей після 45 років.

Оливковое масло, фото: скриншот
Оливковое масло, фото: скриншот

Кардіолог, кандидат медичних наук Ганна Кореневич заявила, що при відсутності в широкому доступі морської риби рослинна олія є незамінним продуктом. Вона зробила акцент на лляній олії, а також на конопляній. За її словами, дані види масел краще за корисними властивостями, ніж оливкова олія.

Однак, як і у всьому, тут важливо дотримуватися балансу. Вживання продукту натщесерце в якості лікування або профілактики хвороб – небезпечна практика. Однак при його вживанні в невеликих кількостях в якості заправки для салат - це відмінний варіант.

І все ж зупинимося на такому поширеному варіанті, як оливкова олія. Медики здавна говорять про його цілющі властивості. Воно корисно для здоров'я серця, має протизапальний ефект, забезпечує здоров'я кровоносних судин, допомагає боротися з раком, допомагає в зниженні ваги і профілактиці ожиріння, підтримує здоров'я головного мозку, бореться з розладами настрою і депресією, допомагає запобігти або лікувати діабет, покращує роботу травної системи, чистить і відновлює організм, допомагає в лікуванні варикозу, лікує захворювання ясен.

Раніше Hyser писав про те, що українцям підказали, чим ще можна замінити пакети в супермаркетах.

Також Hyser повідомляв, що в Україні гряде підвищення цін на основні продукти харчування.

Нагадаємо, що українцям підказали, що шукати на етикетках продуктів.