На жаль, іноді небезпечне онкологічне захворювання кишечника дуже складно виявити на ранніх стадіях, тому що симптоми можуть бути розмитими. Нове дослідження французьких лікарів дозволило з'ясувати, які напої можуть підвищувати ризик виникнення раку кишечника.

Про це йдеться у матеріалі Mirror.

Рак кишечника є одним з найпоширеніших онкологічних захворювань з високим рівнем смертності.

Лікарі поки не знають точних причин появи онкологічних захворювань і що саме є так званим «пусковим гачком», який впливає на зростання злоякісної пухлини в організмі. Раком може захворіти будь-яка людина.

За словами вчених, як тільки людина починає краще жити, то починає менше рухатися, віддає перевагу пересуванню на автомобілі, вживати набагато більше калорійних і жирних продуктів. Все це може значно підвищить ризик появи онкологічних захворювань.

Французькі вчені провели дослідження, в рамках якого вивчали причини появи раку кишечника. Роботи вчених була опублікована в журналі Gut.

В ході дослідження вчені виявили взаємозв'язок між напоями, які більшість людей п'ють щодня, і ризиком появи і розвитку раку кишечника.

Вчені проаналізували дані про здоров'я майже 100 тисяч осіб протягом 24 років. Вони враховували, що люди їли і пили, вивчали сімейний анамнез учасників дослідження, а також, який спосіб життя вели ці люди.

З'ясувалося, що у людей, які вживали більше двох цукровмісних напоїв в день (енергетики, сік з цукром, газованої води) в два рази частіше діагностувався рак кишечника у віці до 50 років. Крім цього, в групу ризику частіше потрапляли жінки.

За словами вчених, 109 жінкам поставили діагноз «рак кишечника» у віці до 50 років. Також було виявлено зв'язок між більш високим споживання цукровмісних напоїв у дорослому віці і більш високим ризиком розвитку онкологічного захворювання.

Вчені відзначили, що кожна щоденна порція будь-якого напою з великою кількістю цукру підвищує ризик розвитку раку аж на 16%. Вчені заявили, що зменшення споживання або заміна таких напоїв на ті, що не містять доданий цукор, може зменшити ризик розвитку раку кишечника у віці до 50 років.

Основними найбільш ймовірними причинами розвитку раку кишечника є:

  • Вік. Рак кишечника частіше виявляється в дорослому віці - після 50-ти років.
  • Хронічні захворювання. Найчастіше цей виду раку виникає при виразковому коліті, поліпозу, хвороби Крона.
  • Незбалансоване харчування. З раціону слід прибрати їжу, що містить багато тваринних жирів, і віддати перевагу продуктам, основою яких є клітковина.

Раніше "Hyser" повідомляв, в Україні змінюються правила продажу антибіотиків.

Наш портал писав, що медики назвали продукти, які можуть знизити тиск.

Також один відомий овоч може значно посилити імунітет людини.

Нагадаємо, що медики розповіли, які продукти варто прибрати з раціону людям з третьою групою крові.