Жителі США дуже часто викидають у сміття продукт, на упаковках яких існує різна маркування. Так, наприклад, " вжити до...", "Використовувати до...", "Продати до..."і так далі.

Частина таких попереджень не мають нічого спільного з небезпекою самих продуктів, на яких була нанесена дана маркування. Спеціаліст некомерційної міжнародної організації "Рада захисту природних ресурсів" Дана Гюндерс каже, що більша частина після закінчення терміну придатності цілком придатна до вживання.

Так, наприклад, один з американців на ім'я Дуг Рауч має намір відкрити супермаркет і ресторан, в яких будуть продаватися прострочені продукти. Серед них знаходитимуться:

1) Чіпси начос або тортилья з кукурудзяного борошна. Бізнесмен упевнений, що отруїтися чіпсами навіть після закінчення їх терміну придатності неможливо - можна тільки відчути на смак, що вони вже не свіжі. Однак він упевнений, що проблема і вирішується за допомогою духовки, де їх можна розігріти з маслом.

Крім того важливо зберігати чіпси в запечатаному контейнері-це не дасть їм зволожитися і збереже хрусткі якості.

2) Йогурт можна зберігати більше шести тижнів. Можна навіть відкидати цвіль і є те, що під ним. "Я їм йогурт і через місяць-другий після закінчення терміну зберігання, - зізнається експерт. - І ніколи У мене не було з цим проблем".

3) Шоколад має властивість зберігатися дуже довго. Його вигляд може виявитися непрезентабельним, якщо залишити солодкість на повітрі. Тоді шоколад обвітриться і на ньому з'явиться білий наліт

Бізнесмен пояснює, що відбувається це з тієї причини, що певна частина міститься в шоколаді жиру тане і виходить на поверхню. Це не цвіль - цей наліт їстівний.

4) Яйце часто викидають раніше, ніж закінчиться їх термін придатності. Реальний термін зберігання даного продукту 3-5 тижнів при температурі нижче +5 градусів. В таких умовах це дозволяє оберігати їх від сальмонельозу.

5) Молоко. Кислий запах і смак у молока не говорить про те, що продукт зіпсований і його пора відправляти в сміттєвий контейнер. Молоко важливо зберігати в холодильнику, а не при кімнатній температурі, що дозволить уникнути появи в ньому мікробів.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі розповіли, чому небезпечно запікати фольгу у фользі в духовці.

Також Hyser повідомляв, які продукти здатні привести до серцевих захворюваньям.

Нагадаємо, що названий овоч, який знижує ризик інсульту.