Фахівці розповіли про небезпеку використання фольги при запіканні їжі в духовці.

Багато хто використовує саме цей метод готування, оскільки це не тільки смачно, але і швидко. Тим більше, що запекти можна практично все: рибу, курку, овочі. Однак є думка, що використання алюмінію шкідливо для здоров'я, пише "Паштет".

Лікарі розповіли, чому небезпечно запікати їжу у фользі в духовці, фото: YouTube

Так, періодично спливають історії, що зв'язують алюміній з хворобою Альцгеймера, захворюваннями кісток, мозку і нирок. Насправді ж, використання алюмінієвої фольги не може викликати наскільки серйозні проблеми зі здоров'ям. Але обмежити вплив металу на організм завжди можна, для цього потрібно звести до мінімуму споживання антацидів і буферного аспірину.

Однак знову-таки прямих доказів того, що фольга може завдати здоров'ю відчутної шкоди, не було знайдено. При цьому вчені все одно радять відмовитися від алюмінію людям, що страждають серйозними хронічними захворюваннями нирок. В такому випадку краще замінити фольгу пергаментним папером.

фахівці відзначили, що фольга безпечна для використання в готуванні, фото: YouTube

Також не варто готувати їжу у фользі при високій температурі або використовувати алюмінієву фольгу для приготування їжі в поєднанні з кислими продуктами, такими як помідори або лимони, щоб звести до мінімуму процеси окислення.

Крім того, можна використовувати неалюмінієвий посуд, наприклад, зі скла або порцеляни, що точно буде безпечно для здоров'я.

Раніше "Hyser" писав про те, що медики розповіли, які продукти здатні привести до серцевих захворювань.

Також наш портал повідомляв, що експерти розповіли, які продукти не можна їсти людям з першою групою крові.

Нагадуємо, що педіатр Євген Комаровський розповів, що категорично не можна заморожувати.