Головна проблема цього продукту в тому, що він настільки смачний, що утриматися і відірватися просто не можливо. Але ж дієтологи попереджають, що в день можна з'їдати не більше 100 грамів гарбузового насіння, розділяючи їх на кілька прийомів їжі. Про те, з чим мають справу любителі насіння, далі.

Практично кожна людина погодиться, що гарбузове насіння – відмінне доповнення до будь-якої трапези завдяки своїм неповторним властивостям.

Ще б пак, адже в насінні гарбуза багато вітамінів А, групи В, С, Е і К. Крім того, в кожній насінині високий вміст фосфору, який потрібен для міцних кісток і нервів. Так, в 100 г гарбузового насіння міститься така кількість фосфору, яке задовольняє денну потребу людини на 150%. Аналогічна ситуація спостерігається з магнієм.

А ще гарбузове насіння є природним джерелом триптофану – амінокислоти, яка сприяє сну.

Рекомендують його також для укріплення імунітету. Це повязано з тим, що гарбузове насіння містить цинк – мікроелемент, що є природним імуномодулятором, необхідним для повноцінної роботи вилочкової залози. Саме цей орган виробляє Т-лімфоцити, які нейтралізують бактерії і віруси.

Що стосується важливості вітамінів, то вітамін К, наприклад, бере участь в процесі кровотворення, а вітаміни А і Е відповідають за продовження молодості і мають антиоксидантні властивості.

Таким чином, правильний підхід до вживання гарбузового насіння робить цей продукт справжнім суперфудом, вважають дієтологи.

Дієтологи рекомендують додавати гарбузове насіння в усі страви. Воно добре поєднуються з салатами, десертами і різними сніданками. Також насіння гарбуза можна обсмажити на сковороді і вживати без додавання солі.

Раніше "Hyser" писав про те, що був названий продукт для підвищення гемоглобіну.

Також наш портал повідомляв, що були названі продукти, які" вбивають " ваші судини.

Нагадуємо, що були названі норми тиску для чоловіків і жінок.