Каша є незамінним продуктом в раціоні будь-якої людини, яка хоче бути здоровою. Однак навіть найкорисніший продукт може нашкодити, якщо його вживати неправильно.

Від крупи і способу приготування залежить непереносимість певних злаків, пише "Ukr.Media".

Фахівці з'ясували, що для сильної половини людства найнебезпечнішою кашею є пшоняна каша. Після обробки від зерен залишається лише ядро і втрачається величезна кількість вітамінів і мікроелементів.

Пшоно вважається гіпоалергенним продуктом. Воно має в своєму складі складні вуглеводи і незамінні амінокислоти, однак при частому вживанні може негативно вплинути на потенцію.

Також лікарі говорять про негативний вплив каші на щитовидну залозу, адже вона перешкоджає засвоєнню йоду.

Людям з підвищеною кислотністю шлунка або при наявності гастриту або виразки слід відмовитися від пшона.

Пшоняна каша сама по собі зберігається дуже обмежена кількість часу - вона швидко стає гіркою і абсолютно непридатною в їжу.

Не менш шкідливою для чоловіків вважається манна каша. Здоровим людям вона абсолютно не потрібна в силу своєї високої калорійності і низького вмісту вітамінів. Крім того, вона може спровокувати різкий стрибок інсуліну в крові, що критично для діабетиків.

Любителі манки ризикують і зовсім обрости непривабливим жирком.

Але разом з тим, фахівці не радять відмовлятися від круп'яних каш повністю. Вони більш корисні, ніж шкідливі, але тут важливо дотримуватися правил. Каші краще варити на воді без додавання цукру. Якщо хочеться солодкої каші, додайте в неї фруктів.

Найкориснішою крупою вважається крупа з грубо обробленого зерна, тому що в ній міститься значно більше вітамінів, ніж в шліфованих ядерцях.

Раніше Hyser писав про те, що ця каша "зарядить" серце і "почистить" кишечник.

Також Hyser повідомляв, що названа каша, яка зміцнює серце і захищає від болячок.

Нагадавши, чим для чоловіків небезпечна відмова від м'яса.