Серцево-судинні захворювання як і раніше залишаються найпоширенішою причиною передчасної смерті, так як на їх "совісті", за статистикою, кожна четверта смерть. Змінити це можна, якщо дбайливіше ставитися до свого серця, і не забувати, що воно постійно потребує підтримки і профілактики.

Лікарі назвали кілька продуктів, які варто їсти частіше, щоб підтримати здоров'я серця – адже саме від здоров'я цього найважливішого органу залежить наше довголіття.

Сало

Жирне, неодноразово вилаяне дієтологами сало, насправді, досить корисний продукт для здоров'я серця. Справа в тому, що більшу частину жирів в салі складають мононенасичені кислоти, які дуже корисні для здоров'я судин і серця, так як "розчиняють" небезпечний холестерин.

Насіння

І гарбузове, і соняшникове насіння - це один з найбагатших джерел ненасичених жирних кислот. А саме ці кислоти знижують рівень шкідливого холестерину в крові і захищають серце і судини.

Кукурудзяні висівки

У них міститься 3 добових норм грубого волокна. Саме воно виводить надлишок холестерину назовні, не даючи йому всмоктуватися в кишечнику.

Сочевиця

Як показало одне з досліджень, проведене на мишах, вживання сочевиці здатне нейтралізувати пошкодження, які судини отримують при гіпертонії. Крім того, в сочевиці по-справжньому багато білка і клітковини, а також кальцію, магнію і калію – мінералів, які допомагають тримати під контролем тиск.

Лосось і жирна риба

У лососі, тунці, макрелі, а також в морепродуктах міститься все, що потрібно для харчування серцевого м'яза. Всі ці продукти мають високий вміст речовини омега-3, за допомогою чого зменшуються судинні бляшки і буквально очищаються артерії людини – тим самим присутність в раціоні двічі в тиждень Риби буквально рятує наше здоров'я.

Авокадо

Моно - і поліненасичені жири, які містяться в авокадо, дуже корисні для здоров'я серця: вони здатні знизити рівень поганого холестерину ЛПНЩ і підвищити рівень хорошого холестерину ЛПВЩ. Крім того, в них також дуже багато клітковини, яка необхідна не тільки для нашого здоров'я, але і для красивої фігури.

Журавлина

За рахунок вмісту антоціанів в журавлині відбувається видалення токсинів, нормалізується рівень холестерину, а також відбувається попередження інфарктів та інсультів. Урсуловая кислота за рахунок розширення венозних судин сприяє поліпшенню кровотоку, а феноли сприяють зміцненню стінок судин.

Виноград

Найбільш корисна властивість винограду для серця-перешкода тромбоутворення. Крім того, за рахунок його споживання підтримується проникність судин і нормалізується діяльність серця. Виноград сприяє підвищенню рівня гемоглобіну і нормалізації тиску.

Сухофрукти

Користь сухофруктів для серцево-судинної системи обумовлена збереженням в них корисних речовин фруктів незалежно від сезону. Для зміцнення і відновлення серцево-судинної системи доцільно споживати пасту Амосова, що представляє собою подрібнену суміш горіхів і сухофруктів за рецептом знаменитого російського кардіолога.

Фісташка

Горіхи-ще один продукт, який допомагає "прочистити" артерії. По-перше, в них багато жирів, корисних для серця. А, по-друге, в фісташках багато рослинних стеролів, які допомагають не тільки знизити рівень холестерину, але і блокувати поглинання його небезпечною різновидом нашим організмом.

Куркума

Ця спеція жовтого кольору допомагає запобігти накопиченню жирових відкладень і блокування артерій, а все завдяки антиоксиданту куркумін. Крім того, вживання в їжу куркуми сприяє зниженню ризику розвитку гіпертензії і атеросклерозу. Куркуму доречно додавати в плов і страви з м'яса птиці, а можна в Кавові напої або чай.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі розповіли, які спеції здатні знизити тиск.

Також Hyser повідомляв, що названі кращі продукти для якісного снуа.

Нагадаємо, що названий продукт, який за 15 хвилин знижує рівень глюкози в крові.