Лікарі радять вживати в їжу печінку тріски для заповнення заліза в організмі.

Річ у тому, що низький рівень заліза в організмі є однією з причин ослаблення імунітету. Відповідну заяву зробила нутриціолог Катерина Маркова, яка назвала один з кращих продуктів для підвищення вмісту заліза в крові. Про це пише "Жіночий світ".


Так, дуже корисною в цьому питанні є печінка тріски, яка ще багата на мінерали жиророзчинні вітаміни D і А. Маркова зазначила, що печінку тріски фахівці вважають одним з топових продуктів, які допомагають виправленню залізодефіциту за рахунок високої концентрації вітаміну В12.

З печінки тріски отримують риб'ячий жир, в складі якого присутні вітаміни А і D, а також кислоти Омега-3. Включення їх в раціон допоможе уникнути остеопорозу, артриту, ревматизму, а також захворювань серцево-судинної, нервової, гормональної та імунної систем.


Однак до вживання печінки тріски все одно слід ставитися з обережністю. Адже цей продукт, як і велику морську рибу, не можна їсти частіше одного разу на тиждень. За словами Маркової, морські продукти можуть накопичувати ртуть, важкі метали.

Крім того, печінка тріски протипоказана людям, у яких вона викликає алергію. Також шкоду для здоров'я печінка тріски може завдати людям із захворюваннями печінки, жовчного міхура, серцево-судинними захворюваннями – в таких випадках дієту і можливі обмеження потрібно обговорити з лікарем.

Раніше "Hyser" писав про те, що були названі продукти, які "вбивають" ваші судини.

Також наш портал повідомляв, що фахівці розповіли, чим для чоловіків небезпечна відмова від м'яса.

Нагадуємо, що медики розповіли, кому протипоказаний імбир і як він може угробити.