Колись манна каша вважалася чи не найкориснішою кашею. Особливо її любили давати дітям, щоб вони набирали у вазі. Йдеться про манної каші, яку вважали за краще в радянських сім'ях їсти на сніданок в силу її високої поживної цінності і наявності білка.

Але, як виявилося, манна каша не така вже корисна, пишуть "Вести".

Щоб приготувати манну крупу, береться центральна частина пшеничного зерна, яке легко розварюється і засвоюється. Корисного в цій частині немає особливо - крохмаль і клейковина.

Манка має в складі вітаміни В, РР, калій і залізо. В силу малої кількості клітковини, дана каша підходить для людей, що мають проблеми зі шлунком або тим, хто проходить післяопераційний період і дотримується дієти.

Манна каша відмінно обволікає слизову шлунка і кишечника і легко засвоюється.

Через те, що в каші міститься багато клейковини і крохмалю, нею не можна їсти людям при непереносимості глютену. У звичайному випадку вона не викличе спазму, а в даному випадку, навпаки, буде його джерелом.

Також манка не рекомендована при деяких видах ниркової недостатності.

Крім того, в манній каші міститься багато фітіновой кислоти, яка перешкоджає всмоктуванню кальцію, що може привести до початкової форми рахіту. З цієї причини її не можна давати дітям занадто часто. Що стосується дорослих, то постійне її вживання може викликати підвищену ламкість кісток, крихкість зубної емалі і ламкість волосся і нігтів.

Раніше Hyser писав про те, що названі продукти, що висмоктують сили з людини.

Також Hyser повідомляв, що розкрита правда про вплив поп-корну на організм.

Нагадавши, як приготувати смачні сирні кульки всього за десять хвилин.