Ніхто не стане сперечатися, що яскравий колір і дивовижний аромат мандаринів завжди викликає відчуття свята і гарний настрій. Недарма саме цей фрукт став вже давно незмінним атрибутом Нового року нарівні з класичним салатом "Олів'є", шампанським і пахощами хвої. До речі, якщо включити в щоденний раціон кілька мандаринок, то шкіра і волосся почнуть сяяти, а завдяки високому рівню вітаміну В6 забезпечується "гормон щастя". Ось тільки є від яскравого фрукта і шкода для організму.

Так, дієтологи попереджають, що мандарини - ворог шлунка, нирок і кишечника, а все тому, що вони сильно підвищують кислотність і дратують слизову оболонку цих органів. Про це пишуть Подробиця.

З цієї причини цитрус категорично протипоказаний людям із запальними кишковими захворюваннями, виразковою хворобою шлунка або дванадцятипалої кишки, а також страждають гастритом з підвищеною кислотністю шлункового соку.

Крім того, мандарини рекомендується вживати з обережністю, оскільки вони відносяться до алергенних фруктів. З цієї причини мандарини не варто давати дітям до трьох років. Часто алергія на мандарини з'являється у них у вигляді висипань на попі, долоньках, спині.

Отже, щоб не нашкодити організму, дієтологи рекомендують з'їдати не більше трьох-чотирьох плодів на добу.

До речі, щоб не помилитися, вибираючи яскравий фрукт, потрібно пам'ятати наступне:

  • у стиглого мандарина колір м'якоті не повинен відрізнятися за кольором від шкірки;
  • кожна "пора" на шкірці повинна бути чітко видно;
  • кислий мандарин приплюснутий з обох сторін;
  • якщо мандарин дрібний, яскраво-помаранчевий, з тонкою шкіркою, то він солодкий і соковитий.

Раніше Hyser писав про те, що були названі продукти, які перешкоджають утворенню тромбів.

Також наш портал повідомляв, що був названий сік, який допоможе при високому тиску.

Нагадуємо, що лікарі назвали продукти, які провокують розвиток раку грудей, тому від їх вживання краще відмовитися.