Через надмірне розмаїття харчових продуктів і їх смакових особливостей, все більше людей страждають ожиріннями або розладами харчової поведінки.

Будь-яке порушення адекватного харчування, яке включає корисні жири, складні вуглеводи і якісні білки, провокує утворення вісцерального жиру.

Вісцеральний жир - це жир, який знаходиться не під шкірою людини, а між внутрішніми органами, тим самим порушуючи їх нормальну роботу і провокуючи різноманітні захворювання в самому організмі. Такий жир легко "піднакопити", а набагато складніше скинути, адже його не помасажувати масажною щіткою, не зробити обгортання і не зігнати одними лише кардіо-навантаженнями. Зігнати таку субстанцію можна тільки харчуванням.

На думку дієтологів, утворення вісцерального жиру провокує цукор. І не простий білий цукор, а прихований, який міститься в таких продуктах, про які не прийнято замислюватися. Той же банан, манго, виноград містять надмірну кількість цукру, хоча продукти натуральні.

Цукор - це прості вуглеводи, які легкі в засвоєнні, не володіють тривалим насиченням, провокують різкий стрибок інсуліну в крові, а значить можуть викликати ряд серцево-судинних і ендокринних захворювань.

Цукор міститься практично у всіх продуктах, які продаються в уже готовому вигляді – випічка, фаст-фуд, напівфабрикати, солодкі напої, йогурти і багато іншого, а також білий рис, хліб і соки. Всі продукти, на яких пишуть «дієтичне» або «знежирене» - перенасичені цукром, так як нежирне і корисне не завжди означає низькокалорійне.

Тому важливо читати склад продуктів. І віддавати переваги тим, в складі яких жири і вуглеводи на приблизно однаковому рівні, а білки – на найвищому.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що лікарі розповіли, кому небезпечно спати на спині.

Нагадуємо також, що названі продукти харчування, які перешкоджають утворенню тромбів.

Також портал Hyser інформував, що медики назвали несподіваний продукт, який провокує розвиток раку молочної залози.