Знаменитий теледоктор Євген Комаровський опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram про те, яку рибу варто включити в раціон, а від якої – краще відмовитися.

За словами фахівця, кожній людині необхідно їсти мінімум дві порції риби на тиждень. А ось більше чотирьох порцій - не рекомендується. Тому як, наприклад, в морській рибі міститься ртуть. При цьому численні медичні дослідження свідчать про те, що риба реально зменшує ризик онкологічних захворювань.

Однак вживати її потрібно обережно і якщо мова йде про замороженої рибної продукції, то лікар рекомендує купувати лише ту, яка була заморожена в промислових умовах. Справа в тому, що небезпечні для людського організму личинки, які можуть міститися в рибі – гинуть в процесі глибокої заморозки.

Річкова риба, на думку Євгена Олеговича, не менш корисна, але якщо брати її «з рук», то можна завдати шкоди власному здоров'ю. Наприклад, якщо в ній крім корисних мікроелементів виявляться личинки глистів.

Що стосується алергічних реакцій, то доктор Комаровський зазначив, що всього лише 1% населення земної кулі має алергію на рибу.

Коментарі від вдячних читачів його мікроблогу не змусили себе чекати:

Деякі з фоловерів почали обговорювати способи візуальної оцінки придатності риби:

Раніше "Hyser" писав про те, що лікарі розповіли, якими наслідками для здоров'я загрожує сон на спині.

Також наш портал розповів про те, що названа категорія людей, яким слід відмовитися від вживання квашеної капусти.

Нагадуємо, що фахівці пояснили, які продукти потрібно їсти, щоб захистити організм від утворення тромбів.