Відомий педіатр Євген Комаровський розповів про корисні властивості риби. За його словами, кожна людина повинна з'їдати від двох до чотирьох порцій риби на тиждень.

Дуже корисна риба, яка водиться в річках, проте разом з нею існує небезпека з'їсти яйця глистів. Морська риба небезпечна тим, що містить в собі велику кількість ртуті. Краще купувати рибу промислової заморозки.

За словами лікаря, в рибі міститься багато білка, Омега-3 і Омега-6 кислоти. Існує ряд досліджень, в яких йдеться про те, що при вживанні риби знижуються ризики виникнення раку, а також запобігання ожиріння.

Відомо, що риба корисна і дорослим, і дітям. Щоб отримувати всі необхідні речовини, потрібно їсти її хоча б два рази на тиждень. Одна з порцій повинна важити близько 140 грамів. Взагалі рекомендована порція риби щотижня від 2 до 4, тобто від 280 до 560 грамів. А ось їсти більше рекомендованої норми не потрібно.

Комаровський каже, що в нашій країні близько 40% населення рибу практично не їдять. Частина українців не люблять її запах, а частина не може дозволити собі купувати якісний продукт.

Також у людей існує алергія на рибу, але таких людей в нашій країні близько 1%. Причому у 40% алергічна реакція дає про себе знати вже в дорослому віці. Медик уточнив, що алергія може бути тільки на один вид риби, а іншу людина може їсти спокійнісінько.

Що стосується того питання, яка риба найбільш корисна, тут однозначної відповіді немає. Річкова риба корисна, каже медик, проте можна разом з нею з'їсти личинки глистів.

Купувати рибу "з рук" також вкрай небезпечно. Краще вибирати рибу промислової заморозки, адже тоді більшість личинок глистів гине.

Небезпечною може бути і велика морська риба, оскільки в ній багато ртуті.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі розповіли, споживання яких продуктів лікує псоріаз.

Також Hyser повідомляв, що названі найнебезпечніші для щитовидки продукти.

Нагадаємо, що названо продукти, які перетворять звичайного чоловіка на статевого гіганта.