Квашена капуста може бути не всім однаково корисна.

Зокрема, людям з певними захворюваннями краще взагалі її не вживати. Інакше це може згубно відобразитися на стані їх здоров'я. Відповідну заяву зробила Нутриціолог Анна Павличева, пише "Жіночий світ".

Лікарі розповіли, кому не можна їсти квашену капусту, фото: YouTube

Корисна квашена капуста тим, що в ній міститься вітамін С, калій, магній і велика кількість органічних кислот, які покращують травлення при зниженій кислотності шлунка і сповільненій перистальтиці. Власне, саме тому продукт не підійде людям з гіперацидністю і виразковою хворобою шлунка.

Також неприємні відчуття від капусти можуть бути на тлі СНБР (надлишкового бактеріального росту в тонкому кишечнику) або при непереносимості гістаміну, оскільки у всіх ферментованих продуктах його досить багато. До всього іншого, капуста на ряду з іншими видами хрестоцвітних не рекомендується людям, що страждають гіпотиреозом – зниженою функцією щитовидної залози.

Стало відомо, в яких випадках квашена безпечна для людського організму, а в яких - ні, фото: Сегодня

Причина криється в тому, що в них містяться гойтрогени-речовини, які ще більше пригнічують функцію щитовидної залози. Однак згідно з останніми даними, такий вплив може бути надано при дефіциті йоду і селену, а в інших випадках капуста вважається безпечною.

Так, вона особливо корисна людям, які страждають на астму, анемію, авітаміноз, серцево-судинні патології, закрепи, дисбактеріоз, геморой, гастрит зі зниженою кислотністю, холецистит, подагру.

Раніше "Hyser" писав про те, що були названі продукти, які перешкоджають утворенню тромбів.

Також наш портал повідомляв, що був названий сік, який допоможе при високому тиску.

Нагадуємо, що лікарі назвали продукти, які провокують розвиток раку грудей, тому від їх вживання краще відмовитися.