Медики назвали найбільш небезпечні види ковбаси, від яких краще відмовитися.

Є ковбаси, які можна вживати, але в помірній кількості. Наприклад, сиров'ялена ковбаса з м'яса птиці вважається безпечною для здоров'я, на думку фахівців. Все тому що в ній мало жирів і практично відсутні шкідливі речовини, пишуть "Вести-ua.net".


Однак варто враховувати, що мова йде про сиров'ялену ковбасу, яку виробили з добірних сортів м'яса. На це буде вказувати вартість м'ясного продукту, адже відомо, що хороший товар не може коштувати дуже дешево.

Для пояснення, якщо вживати сирокопчену ковбасу з червоного м'яса, то слід враховувати, що при її виготовленні в неї додають велику кількість солі, щоб вона довше зберігалася. Крім того, як правило, в ній багато міститься тваринних жирів, того ж холестерину. Зловживання такою ковбасою загрожує розвитком онкологічних захворювань, у тому числі раку товстої кишки.


Однак ще більше небезпечною для здоров'я вважається ліверна і кров'яна ковбаса, яка виготовляється з додаванням внутрішніх органів тварин. З цієї причини вона є особливо жирною, а її термообробка тільки сприяє накопиченню небезпечних канцерогенів.

Зокрема, згаданий вид ковбаси категорично протипоказаний людям з хворобами нирок, печінки і серцево-судинної системи. Їм варто відмовитися від вживання такої їжі, оскільки це може тільки погіршити їх стан.

Раніше "Нуѕег"писав про те, що ця каша здатна угробити організм.

Також наш портал повідомляв, що був опублікований список продуктів, які не можна їсти натщесерце.

Нагадувати, від яких продуктів ми швидше старіємо.