Вчені з'ясували, що аджика знижує ризик цілого ряду захворювань

Експерти виявили несподівану користь аджики. Як виявилася приправа може знизити ризик захворювань серця, онкології і навіть запобігає передчасному старінню. Про це повідомляє портал"Країна здоров'я".
Аджика - це приправа родом з Кавказу. Її рецепт досить нехитрий: досить змішати часник, червоний перець, пряні трави і сіль. Експерти вважають, що така суміш здатна не тільки надати незвичайний смак страви, але і принести велику користь організму.
Фахівці відзначають, що насамперед важливо розуміти, якою має бути справжня аджика. Неправильно обраний продукт не надасть тієї користі на організм. Так, в першу чергу при виборі приправи слід звернути на консистенцію. Аджика не повинна бути занадто рідкою. За словами експертів підсохлу приправу в деяких випадках можна розбавити окропом.
Важливим є і колір приправи. Традиційний колір аджики - червоний. Фахівці відзначили, що якщо в складі продукту вказана томатна паста або соняшникова олія, то це не аджика. Підкреслюється, що при приготуванні за оригінальним рецептом не використовуються і помідори.
Аджика містить багато вітаміну С і А.перший захищає від авітамінозу, а другий допомагає запобігти раніше старіння, проблеми із зором, онкологію і захворювання серця. Підкреслюється, що вітамін А необхідний як для чоловічого організму, так і для жіночого, адже він відіграє важливу роль при виробленні сперми і розвитку яйцеклітин. Червоний перець, який є одним з інгредієнтів приправи, містить капсаїцин-алкалоїд, який сприяє профілактиці захворювань серця і судин.
Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали продукти, які не можна вживати на голодний шлунок. На перший погляд, нешкідливі і навіть корисні продукти можуть завдати істотної шкоди здоров'ю.
Також портал Hyser писав про те, що лікарі назвали кашу, яка шкодить організму.
Крім того портал Hyser писав, що лікарі розповіли, кому протипоказана квашена капуста. У деяких людей можлива поява набряків і підвищення артеріального тиску.