Дієтологи розповіли, чим небезпечна холодна їжа

Часом буває, що спізнюючись з ранку на роботу або навчання люди в поспіху перекушують прямо з холодильника, не розігріваючи страви, щоб заощадити час. Як виявилося подібні прийоми їжі негативно впливають на організм. Про це інформує портал"Країна здоров'я".
У 80-х роках минулого століття серед балерин і манекенниць користувалася популярністю "холодна дієта". Полягала вона в тому, що не потрібно розігрівати, а є холодною. Вважалося, що дотримуючись цих правил можна швидше схуднути. Лікарі розвінчали цей міф, зазначивши, що дотримуючись такої дієти, можна заробити цілий комплект проблем зі здоров'ям.
Дієтологи відзначають особливу небезпеку в холодному вигляді білкової їжі. У такому вигляді їжа не затримується в шлунку і швидше проходить через шлунково-кишковий тракт через що не встигають розщепитися білки. Лікарі попереджають, що вживання такої їжі в холодному вигляді загрожує як мінімум вагою в животі, а в гіршому випадку загрожує порушення травлення і ряд інших проблем.
Фахівці рекомендують обов'язково розігрівати будь-яку їжу, яка готувалася з використанням масла. З'ївши такі страви в холодному вигляді можна отримати тяжкість і дискомфорт в животі. Причиною тому жири, які гірше розщеплюються в холодному вигляді. Лікарі відзначають, що винятком можна вважати тільки картопля, так як під час його приготування і до моменту охолодження відбуваються складні реакції з крохмалем. В цілому ж рекомендується розігрівати будь-які страви, які піддавалися термічній обробці.
Дієтологи відзначають, що в холодному вигляді без ризику для організму можна вживати свіжі фрукти і овочі. Але перед прийомом їжі рекомендується дістати їх з холодильника, щоб вони прогрілися до кімнатної температури.
Також дієтологи попередили про небезпечну харчову звичку: поєднувати холодну їжу з гарячою. Річ у тому, що таке поєднання не дозволяє організму вчасно відчути ситість, що в свою чергу загрожує переїданням, яке ніякої користі для здоров'я не несе.