Медики назвали продукти, які можуть "підірвати" імунітет

Імунна система це свого роду щит, що захищає організм від вірусів і бактерій. Однак цей щит потрібно підтримувати, особливо на тлі коронавірусної інфекції. Лікарі назвали продукти, вживання яких на голодний шлунок, може нашкодити організму і знизити імунітет. Про це повідомляє видання health.comments.ua.
На період пандемії слід бути особливо уважними до свого організму. Лікарі попереджають, що на перший погляд нешкідливі і навіть корисні продукти можуть завдати істотної шкоди здоров'ю. Так, медики закликають не зловживати на голодний шлунок продуктами, які містять багато фруктози. День краще не починати з меду, фініків, з.ма, інжиру, кукурудзяного сиропу пакетованих соків і т. п.
Головна небезпека фруктози в тому, що вона не викликає почуття ситості і снідаючи такими продуктами можна з нею легко переборщити. Вчені попереджають, що фруктоза може спровокувати цілий ряд захворювань, наприклад діабет другого типу або неалкогольну жирову хворобу печінки. Надлишок цього моносахариду в організмі може стати причиною запальних реакцій з боку імунітету, що в свою чергу може привести до пошкодження тканин і клітин організму.
Медики відзначають, що відмовляти собі від продуктів містять фруктозу не потрібно, але треба знати міру і вживати таку їжу як перекус, але ні в якому разі не снідати їй. Фахівці з'ясували, що високі дози фруктози в організмі провокують зміну клітинних метаболічних шляхів, що активізує процеси, що підвищують рівень запальних цитокінів. А ці компоненти можуть спровокувати розвиток аутоімунних патологій.
Крім того портал Hyser писав, що лікарі розповіли, кому протипоказана квашена капуста. У деяких людей можлива поява набряків і підвищення артеріального тиску.