У літній період багато українців люблять "ходити на шашлики". Не обходяться такі пікніки без алкогольних напоїв. Яке спиртне не варто вживати разом з м'ясом на мангалі, розповіли експерти.

Літні пікніки з друзями не обходяться без алкоголю. Як виявилося, вибір спиртного до м'яса на мангалі має свої нюанси. По-перше, зовсім не обов'язково брати під м'ясо високоградусні напої. А якщо у вашій компанії будуть дами, то варто подбати і про слабоалкогольні напої.

Експерти радять, чим екзотичніше м'ясо і чим більше в шашлику приправ ви поклали, там вище повинен бути градус алкоголю. Однак не варто забувати, що високоградусні напої не варто вживати в сильну спеку на сонці.

До шашлику з курки експерти рекомендують вибрати вино. Якщо курка запечена цілком, до неї підійде молоде вино середньої солодощі без сильно вираженого аромату. Віддати перевагу варто напою середньої міцності - не надто міцному, але і не легкому.

А ось до курки, запеченої шматочками, краще взяти рожеве солодке вино без сильного запаху, молоде і дуже слабке.

Шашлик з баранини найкраще запивати кріпленим червоним вином або коньяком. Ароматні високоградусні напої допоможуть заглушити специфічний запах м'яса і допоможуть організму краще переварити жирну їжу.

Під шашлик зі свинини найкраще підійде чиста горілка. Однак не варто зловживати цим високоградусним напоєм. Під свинячий шашлик без жиру також підійде солодке червоне вино.

Під шашлик з яловичини, який зазвичай виходить досить сухуватим, підійдуть ароматні напої з невеликим вмістом алкоголю. Ідеальним напоєм до таких ласощів стане вермут або ароматні настоянки на горілці.

До запеченої на мангалі рибі найкраще підійде біле вино. Сухе або напівсухе – залежить від маринаду і види риби. Наприклад, до кислого маринаду найкраще підійде рожеве напівсолодке вино без яскраво вираженого запаху.

Як повідомлялося раніше, фахівці назвали найнебезпечніший маринад для шашликів.

Hyser також писав, що фахівці розповіли, кому протипоказаний міцний чай.