Експерти звернули увагу на один борошняний продукт, який допомагає скинути вагу

Питання скидання зайвої ваги турбує величезна кількість українців, при цьому одним з догматів харчування при схудненні є шкода борошняних продуктів. На ділі це, однак, не зовсім так. Марія Шубіна, лікар-дієтолог, заявляє, що при схудненні макаронні вироби не завдають абсолютно ніякої шкоди, більш того, вони не шкідливіші гречки. Про це повідомляє iнформаційний портал "Новини".

Так, експерт звертає увагу українців на те, що макаронні вироби в сенсі схуднення можна порівняти з гречаною кашею, яку багато хто визнає дієтичним продуктом.

Шубіна зазначає, що макарони, та й будь-який окремо взятий продукт харчування не може стати причиною появи і збільшення зайвої ваги. Причиною підвищення ваги стає підвищення вміст калорій в щоденному раціоні щодо норми. Так що не варто перекладати відповідальність за зайві кілограми на якийсь один конкретний продукт.

Повертаючись до макаронних виробів і гречці, можна відзначити, що по калорійності вони відрізняються всього на 20-30 кілокалорій, що можна назвати статистичною похибкою. Крім того, глікемічний індекс у цих двох гарнірів однаковий.

Таким чином, крім того, щоб стежити за тим, що ви їсте, корисніше звертати увагу на те, в яких кількостях в це їсте, так як поправитися, за великим рахунком, можна і безмірно споживаючи дієтичну і корисну гречану кашу. Тому любителям макаронів не обов'язково відмовлятися від улюбленої страви заради стрункої фігури.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що дієтолог дала корисні поради по тому, як зберегти фігуру після 40 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, які продукти для нічного перекусу найкраще вибрати.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, який рецепт маринаду для шашликів — найнебезпечніший.