Біологам вдалося з'ясувати, що жельовані джеми, мармелад і фруктово-ягідні желе, які містять пектин, здатні виводити свинець з людського організму.

Пектин - це желеподібний вуглевод рослинного походження, який виділяється з фруктів і ягід, викликаючи тим самим желірування джемів, мармеладу, повідомляє "medicina.ua".

Експерти вважають, що пектин має незвичайну хімічну структуру, за допомогою якого зв'язуються важкі метали. Після вживання продуктів, що містять пектин, свинець швидше виводиться з організму. А його властивості набагато вище, ніж у активованого вугілля, лігніну, кристалічної целюлози.

В якості експерименту вчені перевірили ефективність речовини на щурах. Так, протягом двох тижнів в організм гризунів вчені вводили розчин свинцю, кількість якого перевищувала норму в чотири рази.

Свинець після цього відкладався в печінці, збільшуючи її розмір. Після того, як процедуру закінчили, вчені з'ясували, що самостійно свинець не виводиться. Після цього біологи почали вводити в організм щурів пектин і вже протягом наступних двох тижнів показники щурячої печінки покращилися.

Це говорить про високу сорбційної здатності речовини. Припущення вчених зводяться і до того, що пектин, можливо, зможе виводити і інші важкі метали.

Раніше Hyser писав про те, що експерти розповіли, які овочі небезпечно їсти сирими.

Також Hyser повідомляв, що лікарі розповіли, чому від кави може хилити в сон.

Нагадаємо, що експерти розповіли, які продукти харчування викликають подразнення на шкірі обличчя.