Лікарі назвали спеції, що очищають організм

Спеції незамінні в кулінарії, адже вони додають смак і аромат до наших страв. Однак на цьому користь прянощів не закінчується. Лікарі відзначають, що вони корисні для очищення організму і виведення токсинів. Про це повідомляє портал changeua.

Людський організм здатний самостійно виводити токсини, проте йому можна в цьому допомогти. Для цього потрібно пити багато води, переглянути свій раціон і викреслити з нього шкідливі продукти. Також лікарі відзначають, що подбати про своє здоров'я можна за допомогою натуральних продуктів, до переліку яких входять прянощі.

Фахівці виділяють кілька спецій, який здатні допомогти в очищенні організму від токсинів. В першу чергу слід звернути увагу на кінзу або коріандр, який не тільки надає стравам особливий смак, але і має безліч корисних властивостей. Так, ця рослина оптимізує роботу печінки, виводить токсини, покращує травлення і навіть знижує рівень холестерину в крові. Фахівці рекомендують додавати кілька гілочок кінзи в зелений коктейль або рагу.

Також в список корисних прянощів входить куркума, яка допомагає захистити печінку від пошкоджень, викликаних вільними радикалами, паразитами і токсинами. Не менш корисний для організму і кардамон. Ця спеція відома своїми заспокійливими ефектами для шлунка. Лікарі відзначають, що кардамон не тільки збагачує смак страв, але і може стати частиною процедури детоксикації. Він усуває шкідливі бактерії, не зачіпаючи при цьому корисні.

Окремо варто відзначити гвоздику, яка має антиоксидантні та детоксикуючі властивості на клітинному рівні, що допомагає захоплювати і фільтрувати токсини безпосередньо в клітинах.

Крім того, лікарі виділяють корицю, яка відома своїми антиоксидантними властивостями. Також ця пряність очищає кров, знижує тиск і навіть відновлює клітини тіла.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали продукти, які провокують розвиток гастриту.

Також наш портал інформував, що медики назвали звичайну кашу, яка омолоджує обличчя.

Нагадаємо, що експерти попередили про небезпеку помідорів.