Дана крупа вважається однією з найбільш корисних. Її рекомендують їсти на сніданок, щоб зарядитися вітамінами та енергією на весь день. Звичайно ж, це вівсянка.

Як відзначають фахівці, дана каша може впливати на весь організм, допомагаючи знизити ризик деяких захворювань.

Ми розповімо, від яких хвороб можна захистити організм, якщо їсти корисну цільнозернову вівсянку.

Гіпертонія

Як вдалося з'ясувати вченим, споживання вівса знижує систолічний артеріальний тиск на 7,5 показників, а діастолічний артеріальний тиск – на 5,5. Це не просто знижує кров'яний тиск, але і зменшує ризик серцевих захворювань на 22%.

Тим, хто страждає від підвищеного артеріального тиску, варто включити кашу у свій раціон. Її краще вживати на сніданок або обід. Поєднувати зі свіжими фруктами або овочами.

Хвороби серця

У вівсі основним компонентом розчинної клітковини є бета-глюкан. Саме він допомагає знизити рівень "поганого" холестерину, не впливаючи на рівень "хорошого" холестерину. Це вдалося з'ясувати експертам, після проведення численних експериментів.

Також антиоксиданти, що містяться в вівсі (авенантраміди та фенольні кислоти), поряд з вітаміном С запобігають окисленню ЛПНЩ (ліпопротеїни низької щільності), яке також може викликати серцеві захворювання.

Цукровий діабет

Медики запевняють, що овес має низький глікемічний індекс, а високий вміст клітковини допомагає регулювати рівень цукру в крові. Крім того, овес, багатий клітковиною, перетравлюється повільно, а значить не викликає різкого стрибка цукру в крові.

Рак

Вчені провели масштабне дослідження, в якому взяли участь понад 800 тисяч осіб. В результаті з'ясувалося, що регулярне вживання вівсяної каші може знизити ризик смерті від раку на 20%. Споживання клітковини також може знизити ризик розвитку раку кишківника.

Раніше "Нyser" писав про те, що названо найнетиповіші ознаки високого тиску.

Також наш портал повідомляв, названо чай, який найефективніше знижує артеріальний тиск.

Нагадуємо, лікарі розповіли про харчування, яке запобігає закупорці судин.