Оригінальний рецепт львівського сирника належить легендарній галицькій кулінарній мисткині, авторці кількох книг рецептів Дарії Цвєк. Проте пізніше кондитери почали додавати в львівський сирник мак, горіхи, цукати.

Продукти для сирної маси:

  • 1.5 кг кисломолочного сиру (жирного);
  • 6 яєць;
  • 300 г цукру;
  • 600 г сметани (20% жирність);
  • 20 г порошок до печива (розпушувач) ("proszek do pieczenia" виробник Emix або Dr.Oetker);
  • 0.5 ч.л. солі;
  • цедра з 1 апельсину;
  • 80 г кукурудзяного крохмалю (або пудинг ванільний 2 або 3 пачки);
  • 30 г какао.

Для шоколадної помадки (3/1 де 3 шоколад 1 вода):

  • 240 г чорного шоколаду;
  • 80 г води.

Збиваємо до пухкої маси яйця з цукром.

Додаємо інші інгридієнти, та добре перемішуєм.

До отриманої суміші додаємо сир (якщо сир крупинками, пропустити через м’яcopyбку або змолоти у блендері), усе збити міксером на низькій швидкості не більше хвилини.

До речі, для виготовлення сирника береться тільки найкращий і свіжий кисломолочний сир найвищої жирності.

Викласти отриману суміш в форму для запікання і помістити в розігріту духовку. Випікати сирник протягом години при температурі 190º.

Читайте також:

Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь

Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт