Багато людей люблять їсти на сніданок яєчню або омлет. Проте вчені нещодавно пов'язали споживання великої кількості яєць з підвищеним ризиком розвитку раку.

У журналі Frontiers in Nutrition були опубліковані результати проведення когортного дослідження, в якому взяли участь експерти з різних країн світу. Воно підтвердило зв'язок між холестерином, який міститься в яйцях, з підвищеним ризиком смерті від певних захворювань. В тому числі, серцевих хвороб і раку. Фахівцями було проаналізовано 55 наукових робіт, в яких були опубліковані дані про майже 2,8 мільйонів чоловік.

Результат дослідження вразив: кожне спожите яйце збільшує ризик смерті від серцевого захворювання або іншої причини на 7%, а від раку на цілих 13%. При цьому варто відзначити, що в групі ризику знаходяться ті люди, які з'їдають в середньому половину яйця в день або додають цей продукт в свій раціон більше трьох разів на тиждень.

Однак, лікарі не радять переглядати свій ранковий раціон, навіть після отримання таких результатів. За словами дієтологині Джулі Лендфорд, існує велика кількість інших факторів, які впивають на розвиток раку. А тому, якщо ви перестанете споживати яйця, це не зможе значно вплинути на ваше здоров'я. Вона впевнена, що велику користь приносить загальна дієта. Також лікар порадила обов'язково щодня їсти свіжі фрукти і овочі, займатися спортом і пити достатню кількість рідини.

Крім цього варто відзначити, що споживання яєць в невеликій кількості приносить організму користь. Цей продукт здатний підтримувати імунну систему організму, підвищувати рівень енергії, покращувати якість нігтів, волосся, шкіри.

Читайте також:

Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь

Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт