Квас може бути не тільки хлібним! Так, квас із сушених яблук має насичений колір, приємний аромат і чудовий смак. Приготування напою не відрізняється особливою складністю. Якщо яблука не бліді, процес рум'янцю в духовці можна пропустити. Кількість цукру краще регулювати за смаком.

Продукти:

  • сушениця для узвару - 500-1000 гр.;
  • цукор -250 г.;
  • дріжджі ( хлібопекарські пресовані) - 25 р.;
  • вода - 5 л.

Воду наливаємо в каструлю, відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння.

Заливаємо яблука окропом, накриваємо кришкою. Ми залишаємо приблизно на три години.

Після закінчення зазначеного часу насипаємо цукор, перемішуємо до повного розчинення кристалів.

Ми залишаємо на час, поки настій не охолоне приблизно до 30 градусів. Після чого витягаємо яблука. Це можна зробити за допомогою шумівки або невеликого сита.

У злегка тепленький яблучний настій насипаємо сухі дріжджі. Перемішувати. Ми залишаємо не накриваючи кришкою. Можна прикрити чистим відрізом марлі. На час бродіння піде приблизно три години.

Коли на поверхні з'явиться пінка, квас можна розливати по пляшках. Звичайно, попередньо напій потрібно процідити крізь марлю складену в пару шарів. Також можна процідити крізь сито.

Закупорюємо пляшки і відправляємо в холодильник.

Читайте також:

Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь

Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт