Читайте в цьому рецепті про те як приготувати класичний французький омлет, як домогтися того щоб у цієї страви був гладкий, шовковисто вершковий зовнішній шар, практично без слідів підсмажування, і ніжна волога серцевина.

Інгредієнти для французького омлету:

  • 3 яйця;
  • 1 щіпка солі;
  • 1-2 слайси сиру;
  • 25-30 грам вершкового масла;
  • перець мелений чорний (за смаком);
  • мікс салатів або шпинат (для подачі).

Для початку потрібно швидко віником перемішати яйця, щоб жовтки з'єдналися з білками до однорідної суміші. Яєчна маса повинна тягнутися, якщо її підняти виделкою.

Далі сильно розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям діаметром 20-22 см.

Додаємо вершкове масло: воно повинно почати пінитися, але не стати коричневим. Виливаємо акуратно яєчну суміш і чекаємо 5-6 сек., поки яйця злегка схопляться.

Як тільки омлет загусне знизу, а зверху ще буде рідким, потрібно провести виделкою уздовж країв омлету, щоб відокремити їх від сковороди. Струшуючи сковороду, зміщуйте його до протилежного від себе бортику.

Смажимо омлет 1 хвилину, акуратно при цьому підвертаючи його рулетом за допомогою силіконової або дерев'яної лопатки і прокладаючи смужками твердого сиру.

Готовий омлет подається відразу ж з міксом салатів або шпинатом, приправивши сіллю і свіжомеленим чорним перцем за смаком. Можна використовувати будь-яку іншу зелень або овочі в своїй подачі: петрушку, кріп, томати, огірки, капусту.

Читайте також:

Орудує маніяк: поліція шукає чоловіка, який відрізає носи. Камери зняли відео.

Прям як у Путіна: Павло Зібров після скандального корпоративу зізнався, що у нього є двійник.

Лукашенко ошаліє: ЗСУ ліквідували білоруського полковника разом з літаком.

До речі, до яєчної суміші можна додати трохи рубаної зелені або покласти в омлет начинку на етапі закладення країв (Крок № 5).