Зверху засмажена скоринка, як у смаженої картопельки або чіпсів, а всередині соковита і ароматна начинка із зелені з сиром-пальчики оближеш!

Продукт:

  • картопля 4 шт;
  • яйце - 1 шт;
  • сир 30-50 г;
  • кріп, петрушка-півпучка;
  • солі;
  • перець;
  • рослинна олія 2 ст. л.

Картоплю потрібно натерти на крупній тертці і віджати від зайвої рідини. Можна просто руками, можна викласти в сито.

До речі, краще вибрати такий сорт картоплі, який підходить для смаження.

Якщо є відчуття, що картопляна маса вийшла занадто рідка, то можна покласти в неї трохи крохмалю, а ось борошно сипати не варто.

Тепер зелень-її можна брати будь-яку на свій смак. Дрібно нарізається і додаємо туди трохи солі, чорний мелений перець і яйце. Добре все перемішуємо.

На розігріту сковороду наливаємо рослинне масло. Тепер викладаю картоплю тонким рівномірним шаром. Насправді, важливо викладати картоплю на вже розігріту сковороду, коли масло вже гаряче. Зверху на картоплю викладаємо яйце із зеленню.

Далі кілька шматочків сиру.

До речі, начинку можна використовувати будь-яку на свій смак. Щоб дерун картопляний з цибулею став ще більш ароматними, можна підмішати в масу дрібно нарізаний і обсмажений до золотисто-коричневої скоринки сирокопчений бекон, або гриби, або бринза з скибочками шинки.

Зверху на сир знову викладаємо картоплю. Рівномірно розподіляємо по всій поверхні, щоб вийшов однаковий шар.

Накриваємо кришкою і залишаємо на середньому вогні приблизно на п'ять хвилин. Через цей час знімаємо кришку і одним спритним рухом перевертаємо великий Дерун на іншу сторону.

Читайте також:

Путін осатаніє: Україна може вступити в НАТО відразу після війни.

Професор Гарвардського університету попередив про те, що Путін зробить з Україною.

Це вам помста: Шойгу отямився і почав погрожувати повним захопленням частини України.