Інгредієнти для савоярді:

  • яйця – 4 шт.;
  • борошно – 100 г;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • рослинна олія (змазати деко) – 1 ч.л.

Послідовність приготування:

  • В першу чергу необхідно відокремити білки від жовтків. Робити це потрібно максимально акуратно, щоб в чашу з білками не потрапила ні краплі жовтка.
  • У посуд з жовтками додати цукровий пісок і збити масу за допомогою віночка, а пізніше додати і борошно.
  • Охолоджені білки потрібно гарненько збити міксером на високій швидкості до утворення пишної і стійкої піни.
  • Акуратно змішуємо білки з масою з жовтками. Щоб зберегти легкість рекомендується додавати жовтки до білків в кілька підходів, помішуючи масу до однорідної консистенції. Яєчна маса повинна по максимуму зберегти легкість і обсяг.
  • Для формування печива знадобитися кондитерський мішок або столова ложка, а також трохи вправності. Набрати в кондитерський мішок трохи тіста і викласти печиво, довжиною приблизно 8-10 сантиметрів. Після того, як все тісто було викладено на деко посипати "Дамські пальчики" цукровою пудрою.
  • Випікати савоярді в духовці розігрітій до 180 градусів протягом 10-15 хвилин.

Щоб печиво легше відокремлювалося від дека краще застелити лист пергаментним папером, змащеним маслом. Десерт можна подавати на стіл теплим, а можна зберігати в герметично закритій банці, щоб савоярді довше залишалося м'яким і повітряним.

Читайте також:

Вони кричали: опубліковані останні переговори екіпажу крейсера "Москва".

Прожарить до +32: в Україну йде дика спека.

Сатанинські місячна доба: коли їх чекати в травні і чим вони небезпечні.