Ледачі голубці-смачне, ніжне і соковите блюдо. Одне з улюблених у багатьох. За смаком вони не відрізняються від звичайних голубців, адже робляться з подібного набору інгредієнтів. У той же час їх приготування трохи простіше – не доведеться довго возитися на кухні, закручуючи кожен Голубець.

Отже, якщо в холодильнику є всі необхідні складові для традиційних голубців, можна приготувати їх по-новому. Для цього і існує рецепт ледачих голубців.

  • Фарш м'ясний-600 г
  • Капуста білокачанна-400 г
  • Цибуля ріпчаста – 150 г
  • Морква – 150 г
  • Рис – 1 ст.
  • Курячі яйця - 1 шт.
  • Пшеничне борошно-6 ст. л.
  • Рослинна олія-100 мл
  • Кухонна сіль-2 ч. л.
  • Спеції сухі-2 ч. л.
  • Сметана-3 ст. л.
  • Томатний соус-3 ст. л

Рис промиваємо, заливаємо 2 склянками води і відварюємо.

Тим часом нарізаємо дрібно цибулю. Натираємо на крупній тертці моркву. Цибулю і моркву викладаємо в сковороду з 2 ст.л. рослинного масла, додаємо по половині чайної ложки солі і спецій. Пасеруємо на невеликому вогні протягом 15 хвилин.

Потім змішуємо пасеровані цибулю і моркву з відвареним рисом і залишаємо трохи охолонути.

Популярні новини зараз

Не стало 15 молодих українок: росіяни знову вдарили по Азовсталі

Це вже знак: війська Путіна вдарили ракетами поруч з Польщею

Росіяни вже в паніці: як ЗСУ дають жару на американських БТРах. Відео

Таких тільки два: Росія позбулася чергового великого корабля. Кремль кипить

Показати ще

Далі нарізаємо дрібними кубиками капусту. Викладаємо її в сковороду з 1 ст.л. рослинного масла, додаємо по 0,5 ч. л. солі і спецій. Пасеруємо на невеликому вогні 10 хвилин, потім даємо трохи охолонути.

У мисці змішуємо м'ясний фарш, пасеровані цибулю, моркву і капусту, додаємо ще по половині чайної ложки солі і спецій. Додаємо в фарш яйце і гарненько вимішуємо руками.

З м'ясо-овочевої маси формуємо ледачі голубці довгастої форми і рясно паніруємо їх в борошні. Викладаємо їх в сковороду з розігрітим рослинним маслом і швидко обсмажуємо з усіх боків на сильному вогні.

Обсмажені голубці перекладаємо в каструлю або гусятницю. Заливаємо їх сумішшю томатного соусу і сметани. Доливаємо трохи підсоленої води.

Спочатку на сильному вогні прогреваем голубці в соусі, доводимо до кипіння, робимо маленький вогонь і накриваємо кришкою. Тушкуємо голубці на повільному вогні 30 хвилин.

Читайте також:

"Привози ще": волонтер розповів, як буряти харчувалися собачим кормом.

Путін починає розстріли генералів: у підвали відводять усіх офіцерів. Кінець Росії.

Щоб ви не доїхали: путінські військові женуть додому авто, викрадені в Україні. Фото.