Сало – улюблений національний продукт українців. Воно входить до складу безлічі рецептів: котлети, домашні ковбаски, рулети та ін. Продукт залишається неперевершеною закускою в будь-якому вигляді: солоному, маринованому чи копченому. Рецепт вареного сала - просто зараз.

Інгредієнти: сало - 800 г.

Як вибрати сало:

  • оптимальним вважається розмір від 3 до 6 см;
  • сало при покупці має бути біле, не жовте. Біле сало – свіже сало. Як варіант – ніжно-рожевий колір;
  • шкірка повинна бути тонкою, жовто-жовтогарячого або рожевого кольору, без щетини;
  • у свіжого сала немає специфічного запаху, також до нього легко входить ніж.

Маринад:

  • вода - 1 л;
  • сіль - 1 ст.л.;
  • цукор - 1 ст.л;
  • оцет 9 % - 2 ст.л.;
  • перець горошок - 5-6 шт;
  • перець духм"яний - 5-6 шт;
  • лавровий лист - 2 шт;
  • гірчиця в зернах - 0,5 ч.л.

Для приготування необхідно розрізати сало на дві частини, щоб воно помістилося у каструлю.

Популярні новини зараз

Увійде в історію: Mcdonald's назавжди йде з Росії

Якщо вторгнення РФ затягнеться, 90% українців опиняться за межею бідності, - ООН

Є олігархи, готові виділити гроші на усунення Путіна, - російський опозиціонер

Маразм міцнішає: в Росії провели конкурс з прикрашання могил. Фото

Показати ще

Далі заливаємо його холодною водою, додаємо всі спеції та ставимо варити приблизно на 40 хвилин. Готове сало охолоджуємо у маринаді під кришкою.

Коли сало охолоне, виймаємо його на паперовий рушник і обсушуємо.

Готуємо суміш спецій для сала: чорний перець мел.- 1 ч.л.; паприка мел- 1 ч.л.; копчені овочі мел.- 1 ст.л.; часник - 5-6 зуб.

Всипаємо у невелику посудину чорний перець, паприку та приправу до м’яса із копчених овочів. Спеції перемішуємо. Викладаємо сало на фольгу та рівномірно обсипаємо спеціями.

Наприкінці натираємо сало вичавленим часником на свій смак.

Загортаємо шматочки сала у фольгу і відправляємо в холодильник на кілька годин.

До речі, за словами фахівців, краще всього їсти сало з житнім хлібом з борошна грубого помелу, а також з овочами і квашеною капустою для поліпшення травлення. При цьому денна норма сала для дорослого, приблизно 9-12 г сала, а максимальна порція на тиждень – 100 г.

Читайте також:

"Бандера спалив Білорусь": у мережі з'явився новий маразм. Що росіяни розповідають дітям. Відео.

Росія готує удар. Будуть прориватися з двох напрямків. Заява розвідки.

Просто до сліз: Настя Каменських випустила зворушливу пісню про Україну.