Розсольник за цим рецептом готується зі свининою, перловою крупою і картоплею і виходить дуже смачний, наваристий і ситний.

Продукти для розсольнику:

  • м'ясо на кістці-800 г;
  • морква-200 г;
  • цибуля ріпчаста-300 г;
  • вода-3150 мл;
  • огірки солоні-370 г;
  • крупа перлова-80 г;
  • картопля-400 г;
  • кріп свіжий за смаком;
  • лавровий лист-2 шт;
  • часник-3 зубчики;
  • рослинна олія-3 ст. л.;
  • сіль-2 ч. л.;
  • перець чорний мелений - ½ ч. л.;
  • огірковий розсіл-400 мл;
  • томатна паста - 1 ст. л.

У каструлю покласти м'ясо, залити 3 л води, довести до кипіння і зняти піну.

Варити на слабкому вогні 1 годину.

Промити перлову крупу і залити окропом, залишити на 1 годину.

Розігріти сковороду з 1 ст.л. рослинного масла і обсмажити цибулю, нарізану невеликими кубиками, 3 хв. на середньому вогні.

У сковороду додати моркву, нарізану тонкою соломкою, 1 ст.л. рослинного масла, перемішати і обсмажувати на слабкому вогні 4 хвилини.

Перекласти овочі зі сковороди в миску.

У цю ж сковороду додати 1 ст.л. рослинного масла і дрібно нарізані солоні огірки, додати 150 мл води, томатну пасту і тушкувати із закритою кришкою 30 хвилин на слабкому вогні.

Через 1 годину дістати м'ясо з бульйону, відокремити від кісток і нарізати кубиками.

З перлової крупи злити воду і додати в каструлю з бульйоном, туди ж відправити нарізане м'ясо і продовжувати варити ще 20 хвилин на слабкому вогні.

Потім в каструлю додати картоплю, лавровий лист, пасеровані овочі і варити 10 хвилин на слабкому вогні.

Потім додати сіль, подрібнений часник, мелений перець, пасеровані огірки, розсіл і варити ще 5 хвилин на слабкому вогні.

Вимкнути вогонь і дати розсольнику настоятися 15 хвилин.

Подавати розсольник зі сметаною, перед подачею посипати свіжим кропом.

Читайте також: