Ще недавно про крес-салаті ніхто не мав і найменшого уявлення, проте сьогодні цю соковиту зелень широко використовують в кулінарії. Її додають в салати, супи і соуси, подають до м'ясних і рибних страв, гарнірів і бутербродів.

Вся справа в тому, що крес-салат багатий вітамінами групи В, вітаміном С, каротином, рутином, мікроелементами. Він має загальнозміцнюючу дію, покращує травлення, сон і самопочуття, знижує артеріальний тиск.

А ще мікрозелень крес-салату діє як легкий стимулятор і прекрасно збуджує апетит, покращує обмін речовин і травлення. Її використовують для профілактики астми і хвороб легенів.

Крес-салат - це зовсім невибаглива рослина. Так що виростити таку зелень можна навіть у себе на підвіконні всього за 5 днів. Однією з переваг є те, що крес-салат – цілорічний і вирощувати його можна в будь-який сезон.

Як виростити крес-салат в домашніх умовах за 5 днів, розповіли в блозі Happy_Mary в Youtube.

Вам знадобляться:

  • ватні диски

  • насіння салату

  • холодна вода

Технологія вирощування:

1. Ватяні диски попередньо змочити в холодній воді.

2. Насипати насіння на поверхню.

3. Вмокнути в насінні кожен диск так, щоб вони покрили всю площу, уникаючи утворення грудок.

4. Залишити в такому положенні на підвіконні на 5 днів.

5. Після цього зрізати стебла рослини і використовувати його в салатах або на бутербродах.

Зрізані паростки потрібно акуратно скласти в пластиковий контейнер і розмістити в холодильнику. Зберігати контейнер з мікрогрином в холодильнику можна до 5 днів.

Читайте також:

Астролог попередив про небезпечну осінь: знову почнеться, Росія направить всі свої сили.

"Ситуація змінилася": Арестович оцінив вторгнення військ з Білорусі.

Путін готовий оголосити воєнний стан і напасти на другу країну.