Знаменитий гарячий молочний пиріг!

Інгредієнти (форма 28*20 або 30*20 або 32*20, вага пирога 1100 г):

  • 4 яйця С0;
  • 300 г цукру (12 ст. л з гіркою);
  • 350 г борошна (2 скл. V - 250 мл +1 ст. л з гіркою);
  • 2 ч. л. розпушувача (10 г);
  • 2/3 ч. л. солі;
  • 70 г вершкового масла;
  • 240 мл молока (1 неповний скл. V-250 мл);
  • 2 ч. л. ванільного цукру (10 г).

Борошно просіяти разом з ваніліном, розпушувачем і сіллю.

Яйця збити з цукром до пишної маси і збільшення в обсязі в 5 разів.

У 2 прийоми додати підготовлену раніше борошно і розмішати віночком вручну, розмішуючи тільки в одну сторону і тільки ковзаючи по поверхні. Потім допомогти собі лопаткою.

У каструлі нагріти до кипіння вершкове масло і молоко.

Влити в тісто молоко в два прийоми і швидко розмішати віночком.

Підготувати форму, проклавши її дно пергаментом. Вилити тісто у форму і поставити в розігріту до 170ºc духовку. Випікати бісквіт 35-40 хвилин, в залежності від величини вашої форми. Готовність обов'язково перевірити лучинкою, вона повинна виходити сухою з проколу.

ДО РЕЧІ, температуру потрібно весь час тримати рівномірною, інакше бісквіт "лопне".

Читайте також:

15-річна українка з простреленими ногами змогла вивезти поранених на машині.

Генерали повстали проти Путіна і почали зривати вторгнення в Україну.

Захищав Харків: не стало відомого українського чемпіона.