В Японії готують незвичайний варіант панкейков зі звичних продуктів-пишні оладки-панкейки без вершкового масла. Родзинка страви в додаванні збитих білків, завдяки чому тісто виходить повітряним, а готові панкейки - м'якими і ніжними, немов суфле.

Інгредієнт:

  • 2 яйця;
  • 20мл молока;
  • 40 г борошна;
  • 25 г цукру.

Приготування:

1. Підготуйте інгредієнти. Змішайте пшеничне борошно і розпушувач.

2. Розбийте яйця і відокремте жовтки від білків. Білки відправляємо в холодильник.

Популярні новини зараз

Сатанинська місячна доба: коли чекати в травні і в чому небезпека

Маразм міцнішає: в Росії провели конкурс з прикрашання могил. Фото

"Страшніше не придумаєш": олігарх з оточення Путіна розкрив його справжню хворобу

Це гарне знамення: в небі над Одесою зняли незвичайне явище. Фото

Показати ще

3. У глибокій мисці з'єднуємо жовтки і молоко. Частинами, кожен раз перемішуючи, всипаємо борошно з розпушувачем. Добре перемішуємо, щоб не залишилося грудочок.

4. В окремій ємності з'єднуємо охолоджені яєчні білки і лимонний сік. Взбмваем суміш міксером на низькій швидкості 2-3 хвилини, до отримання стійкої піни. Невеликими порціями, в 3-4 прийоми, додаємо цукор і продовжуємо збивати яєчні білки до "жорстких піків" (ще приблизно 3-4 хвилини)

5. Додаючи приблизно по 1 ст.ложці, далі потрібно вмішати збиті білки в тісто. При цьому тісто потрібно перемішувати акуратно знизу вгору, щоб зберегти легкість і пишність маси.

6. Розігріваємо антипригарну сковороду на середньому вогні, змащуємо її рослинним маслом, проте надлишки масла прибираємо паперовою серветкою.

Далі вогонь потрібно зменшити до мінімального, викласти тісто порціями по 2,5-3 ст. ложки на кожен панкейк. Додаємо на дно сковороди 1-2 ч.ложки води (щоб отримати пар в процесі приготування). Прикриваємо сковороду кришкою і готуємо панкейки на мінімальному вогні приблизно 5-6 хвилин, поки поверхня тесту не стане матовою, а низ не підрум'яниться.

Потім акуратно потрібно підчепити панкейки лопаткою і перевернути на іншу сторону. Вливаємо на сковороду ще 1-2 ч.ложки води. Прикриваємо сковороду кришкою і готуємо панкейки ще приблизно 5-6 хвилин.

Торкніться кінчиком пальця бічної сторони панкейка: якщо тісто пружинить і не прилипає до пальця - готово. Повторіть процес з рештою тестом.

Читайте також:

Путіна дістала імпотенція: відомий композитор проговорився про проблеми російського лідера.

Вже безногі біжать: потужний удар по базах Путіна. Шойгу вже допитують.

Сюрприз для Путіна: підірваний міст, яким війська РФ везли з Криму боєприпаси і паливо.