Для дуже багатьох людей з СРСР цей торт асоціюється зі смаком дитинства, так як багато його пробували саме тоді.

Особливість і унікальність торта "Черепаха" полягає в тому, що він складається не з одного цільного бісквіта, а з окремих коржів, викладених у вигляді черепашки, просочених кремом і политих глазур'ю або посипаних шоколадом.

Тісто:

  • 2.5 склянки борошна;
  • 6 яєць;
  • чайна ложка соди;
  • півтори склянки цукру.

Крем:

  • 0.8 літра сметани;
  • стакан цукру.

Для приготування тіста збиваємо сирі курячі яйця з цукровим піском. Досипаємо просіяне пшеничне борошно з розпушувачем, перемішуємо до однорідної маси. Тісто має вийти середньої густоти.

Як тісто буде готове, деко змащуємо маслом, можна викласти папером для випікання, якщо використовувати силіконовий килимок – жир не знадобиться.

Наливати по одній столовій ложці тесту на деякій відстані один від одного і випікаємо приблизно 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Далі готуємо крем. Беремо 500-700 мл сметани і змішуємо його з 150 грамами цукрової пудри, можна при бажанні і 200г цукрової пудри, після чого вимазуємо кремом і збираємо торт.

Випічку можна недовго потримати в холодильнику.

Читайте також:

Путіна дістала імпотенція: відомий композитор проговорився про проблеми російського лідера.

Вже безногі тікають: потужний удар по базах Путіна. Шойгу вже допитують.

Сюрприз для Путіна: підірваний міст, яким війська РФ везли з Криму боєприпаси і паливо.