Таку картоплю по-італійськи захочеться їсти тричі на день.

Інгредієнти:

  • картопля .... 800 г;
  • сир пармезан ... 15-20 г;
  • сіль і чорний перець ... за смаком;
  • паприка ... ½ ч.л.;
  • сушений часник ... ½ ч.л.;
  • чебрець ... 1 ч.л.;
  • базилік сушений ... ½ ч.л.;
  • петрушка .

ВАЖЛИВО: щоб страва вдалась саме такою як слід, варто обрати картоплю сухих, найбільш крохмалистих сортів, які легко розварюються. Як правило, така картопля має світло-коричневу шкірку і майже білу м'якоть. При цьому жовтувату, вологу, щільну, ніби воскову картоплю варто відкласти для інших рецептів.

Ще один секрет "правильного " приготування полягає в тому, що перед тим як смажити картоплю, важливо гарненько обсушити її. Тільки так можна забезпечити хрустку скоринку. Відправляти картоплю на сковороду треба тільки тоді, коли масло на ній прогріється "до димку".

Приготування:

  1. Очищену картоплю нарізаємо кубиками, промиваємо в холодній воді. Смажимо картоплю на досить великому вогні, не накриваючи кришкою і треба намагатись якомога рідше перемішувати картоплю, щоб вона не втратила свою форму. В кінці приготування солимо і перчимо, посипаємо спеціями. Перемішуємо.
  2. Викладаємо у форму і посипаємо тертим сиром.
  3. Запікаємо при 180 С протягом 5 хвилин.
  4. Подаємо посипавши зеленню.

До слова, головна родзинка цієї страви криється в контрасті між хрусткою скоринкою і буквально танучою в роті серединкою готової страви.

Читайте також:

У Зеленського допустили удари по російських базах: "будемо захищатися...".

Великобританія озброїть Грузію і Молдову. Кремль вже в сказі.

Rolls-Royse Соловйова: росіянам показали весь автопарк друга Путіна. Нехай подивляться