Напевно більшість українців не уявляють свій стіл без квашеної капусти.

У ній міститься велика кількість необхідних для організму речовин. Капуста містить велику кількість клітковини і харчових волокон, вітамін С, вітаміни групи В, а також калій, кальцій, цинк, селен, залізо, йод, фосфор і натрій.

Даний продукт здатний нормалізувати травлення, а також надавати благотворний вплив на судини, рівень цукру в крові і імунітет.

Але в деяких випадках необхідно бути обережними з капустою або зовсім відмовитися від неї. Це люди, у яких спостерігається гіпертонія і захворювання, при яких порушується сольовий обмін. Все через солі, яка може стати причиною набряків і підвищеного артеріального тиску.

Однак всім тим, хто любить квашену капусту пощастило, адже крім основного блюда, з неї можна приготувати ще купу інших страв. Це і солянка з квашеної капусти, і борщ з квашеною капустою, і юшка з квашеної капусти і, звичайно, кислі щі з квашеної капусти.

Також квашена капуста використовується в приготуванні других страв. Квашену капусту гасять з м'ясом, готують бігус з квашеної капусти або тушковану квашену капусту по-німецьки. Можна приготувати пиріг з квашеною капустою або пиріжки.

Квашена капуста. Фото: YouTube, скрін
Квашена капуста. Фото: YouTube, скрін

Щоб приготувати квашену капусту за класичним рецептом, візьміть капусту білокачанну середнього розміру - 2 шт, морква - 1 шт, сіль - 45 г, цукор - 1 ч. л.

Дрібно шаткуємо капусту і зважуємо, додаємо терту моркву. 40-50 г солі і змішуємо з цукром, щоб прискорити процес бродіння. Посипаємо капусту спеціями і обминаємо до тих пір, поки руки не стануть занадто вологими.

Потім перекладаємо її в таку тару, щоб вийшло заповнити її доверху. Ступкою приминаємо і утрамбовуємо капусту.

Накриваємо зверху маленькою тарілкою і притискаємо. Ми залишаємо капусту при кімнатній температурі на 3 дні.

Важливо двічі в день проробляти в капусті отвори за допомогою дерев'яної лопатки або ложки, щоб випустити повітря, щоб уникнути гіркоти страви.

Через 3 дні капуста готова. Необхідно перекласти її в стерилізовані банки і накрити капроновими кришками. Зберігати квашену капусту можна при температурі від 0 до 5 градусів тепла.

Раніше Hyser писав про те, як швидко почистити оселедець, залишивши її без кісток.

Також Hyser повідомляв, що фуд-блогери підказали рецепт малосольних огірочків.

Нагадаємо, що відома українська страва увійшла до топ найкращих у світі.