В українських сім'ях малосольні огірки не менш популярні, ніж солоні. Однак відмінність малосольних в тому, що під час їх приготування овочі не піддаються тривалому впливу солей натрію, які в поєднанні з іншими інгредієнтами практично повністю змінюють структуру свіжого овоча.

Завдяки солі огірок змінює щільність м'якоті, її колір, структуру і смакові властивості.

Але крім морфологічних особливостей, маринад змінює в плодах ряд речовин, в тому числі і розчинені мінерали. І в деяких випадках вони можуть викликати досить серйозні розлади у людини.

Що стосується користі, то після маринування огірки стають більш корисні завдяки накопиченню в них натрію, фосфору, калію, магнію, міді, цинку і кальцію. Всі ці мінерали важливі в взимку і в міжсезон. Також в них містяться вітаміни групи В, а також А, С, Е і К, які надають сприятливий ефект на весь організм в цілому.

Малосольні огірки здатні нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, стимулювати роботу шлунка, поліпшити роботу серця і судин, вони боряться з патогенними бактеріями та інфекціями, знижують м'язове і емоційне напруження, активують і нормалізують роботу щитовидки.

Завдяки короткому переліку протипоказань, малосольний огірок дозволений навіть дітям після 5-ти років, проте людям, які мають гепатит, жовчнокам'яну хворобу та інші патології нирок, вживати в їжу їх не можна.

Рецепт хрустких малосольних огірків:

Візьміть 1 кг огірків;
1 літр мінеральної води;
2 столові ложки солі без гірки;
кропу;
5 зубчиків часнику.

Огірки помийте і обріжте хвостики, покладіть в ємність для засолювання, переклавши кропом і часником. Мінералку вилийте в глибоку миску і додайте сіль. Огірки залийте розсолом і поставте в холодильник. Через добу малосольні огірочки готові.

Приємного апетиту!

Раніше Hyser писав про те, що відома українська страва увійшла до топ найкращих у світі.

Також Hyser повідомляв, що потрібно зробити, щоб картопля не прилипав до сковорідки.

Нагадаємо, що українців готують до нових цін на продукти в 2022 році.