У рейтингу кращих страв світу опинився український борщ.

Серед найсмачніших супів світу він посів третє місце, пише "РБК-Україна".

За словами автора книги "Суп" відомого кухаря Джанет Кларксона, супом називають одне з найдавніших страв. Воно також є і найпопулярнішим. У давнину супами не тільки тамували голод, а й використовували як ліки.

"Кожна культура має свій суп. У нього дуже давнє коріння. Колись давно люди варили в супі все - від черепаших панцирів до стебел бамбука", – додає Джанет Кларксон.

Опубліковано весь рейтинг кращих світових страв:

Банга (Нігерія)
Фо (В'єтнам)
Борщ (Україна)
Буйабес (Франція)
Калду верде (Португалія)
Чорба фрік (Алжир, Лівія і Туніс)
Чупе-де-Камаронес (Перу)
Гаспачо (Італія)
Арахісовий суп (Західна Африка)
Гамбо (США)
Харіра (Марокко)
Харчо (Грузія)
Ланчьжоуская локшина (Китай)
Мохинга (М'янма)
Менюдо (Мексика)
Мокека-де-Камарао (Бразилія)
Сото аям (Індонезія)
Том Ям (Таїланд)
Тонкоцу рамен (Японія)
Яйла (Туреччина)

Борщ це, мабуть, найпопулярніша страва в Україні. Він є частиною гастрономічної культури нашої країни. Борщ також готують у Польщі, Білорусі, Литві.

Одна з версій свідчить про те, що вперше блюдо було приготовлено на місцевості Київської Русі ще в XIV столітті. Назва супу складається зі слів "бор" і стародавнього"щ". Бор - це "червоний", а "щ" означає наявність в рецепті капусти.

Раніше Hyser писав про те, що учні розповіли про улюблені страви у новому шкільному меню.

Також Hyser повідомляв, що який популярний продукт може довести до коми.

Нагадаємо, що ця популярна каша викликає печію.