На вулиці серпень, а це означає, що прийшла пора активних заготовок на зиму.

Багато господинь вважають за краще не купувати в магазині все готове, а консервувати овочі самостійно, вирощуючи їх на дачах і городах, пише "Today".

Рецепти приготування зимових заготовок різняться і деякі українки вважають за краще консервувати помідори без додавання оцту, який традиційно використовується в якості консерванту.

Для тих, хто не любить присмак оцту є чудова альтернатива і це лимонна кислота. Також вона підійде для тих, кому оцет протипоказаний.

Помідори без оцту виходять виходять досить смачними, в міру солодкуватими і без характерного запаху.

Щоб приготувати 3-літрову банку консервованих помідорів необхідно взяти приблизно 2 кг томатів - стільки, скільки влізе в банку, щільно укладаючи плоди, але не сильно притискаючи їх. Також знадобиться 5 ст.л. цукру з гіркою, 2 ст. л. солі без гірки, 1 ч. л. лимонної кислоти, 2-3 зубчики часнику, перець горошком, гвоздика, кориця шматочками.

Спочатку необхідно ретельно вимити помідори і дати стекти воді. У попередньо стерилізовані банки укладаємо всі інгредієнти крім солі, цукру і лимонної кислоти. Заливаємо банку з помідорами крутим окропом і залишаємо охолонути поки вода не стане теплою.

Потім зливаємо цю воду, ставимо її знову кип'ятити.

У порожню банку додаємо сіль, цукор і лимонну кислоту і заливаємо водою, яка закипіла вдруге. Відразу ж закриваємо банку потрібним ключем для консервування.

Помідори вийдуть трохи солодкуватими і не дуже гострими, тому відмінно підійдуть тим, у кого є проблеми з шлунково-кишкового тракту. Також вони сподобаються тим, хто не любить запах оцту.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі розповіли, що потрібно їсти в сирому вигляді.

Також Hyser повідомляв, що експерти розповіли, який продукт перешкоджає утворенню тромбів.

Нагадаємо, що експерти розповіли, як приготувати каву без шкідливих речовин.