Про це сказав Предстоятель Руської Православної Церкви Патріарх Кирил у своїй проповіді, повідомляє patriarchia.ru.

«Святі угодники з'являються через чудеса, щоб ще і ще раз сказати нам: «Ми не вмерли, ми живі! І не просто живі, але перебуваємо там, де Бог зовсім поруч, і можемо вам, людям землі, що живуть в щоденних труднощах і турботах, допомогти так, як не допоможе ніхто - ні родич, ні знайомий, ні один, ні той, хто має владу і силу на цій землі, - тому що ми поруч з Господом і молимося про вас Творцю неба і землі»», - сказав Патріарх Кирил.

Він нагадав, що ми шануємо імена святих саме тому, що і в райських обителях вони не перестають бути нашими братами і сестрами по вірі, яким небайдуже наше земне життя.

«Вони допомагають нам своїм клопотанням перед Богом, адже коли ми молимося перед їх іконами, коли ми прославляємо їх імена, ми просимо їх нам допомогти. Святі, звичайно, є нашими заступниками перед Богом, але є ще щось дуже важливе в їхньому служінні - вони свідчать про Боже Царство, про те, що людське життя не закінчується із загибеллю фізичного організму, але ми, подібно до них, будемо перебувати в іншому світі. Святі свідчать про те, що вони живі і відповідають на наші молитви. Допомога від святих угодників, є найбільше свідоцтво про вічність життя, про Царство Небесне», - підкреслив Предстоятель.

За словами Патріарха Кирила, святі угодники Божі - це немов «віконечко» в майбутнє життя.

«Згадуючи їх імена, молячись перед їх іконами, ми повинні просити їх і про наше земне, але також і про вічне, щоб Господь простив наші гріхи, щоб Він, незважаючи на наші слабкості, помилки, забобони, погані звички, які так часто нас терзають, відкрив нам двері Царства, простягаючи до нас свою любов. На цьому і ґрунтується наша непохитна віра в заступництво святих угодників Божих і прославляння їх святих імен», - підсумував Предстоятель РПЦ.